Uudet metsästäjät (ja miksi tarvitsemme niitä)

Vermontin metsästäjien lukumäärä kieltäytyy, urheilun veteraanit pyrkivät kouluttamaan uutta sukupolvea maan hoitamiseksi.

Ilma on edelleen. Heather Furman liikkuu Heather Furman hitaasti. Kerrostettuna sekoitukseen teknisiä ulkovarusteita ja karutettuja naamioituja vaatteita, hän kävelee Jericho -keskuksensa kylmien onteloiden läpi metsään naapurimaiden Mobbs -maatilalla.

Hiljaisuudessa hänen hidas hengitys on tuskin kuultavissa. Hänen jalkojensa alla lehdet ovat hauraita pakkasella. Hän on matkalla peurajalustaan, jonka hän asensi paikkaan pienen puron lähellä, alueen reunalla, jolla on viime aikoina ollut puutavaran sato. Hän valitsi sijainnin viikkoja ennen seuraamalla epävirallisia polkuja ja lukemalla peuroja – prees, missä kuori kaadetaan, pelipolut. Hän kiipeää peuran tikkaat seisovat hyvin hitaasti. Kylmillä käsillä hän žongloi kivääriä ja pakkaamaan. Sitten hän odottaa. Hiljaisuudessa hän kuuntelee, kun puut rapistuvat ja metsä alkaa herätä. Kun puu sammutuu kaksisävyiseen, eteeriseen kappaleeseensa, Dawn-kuoro alkaa.

Pitkän ajan kuluttua hirvi ilmestyy, äänettömästi. Furmanin syke nousee ja hän hengittää tarkoituksella, kun hän nostaa kiväärinsä. Hitaasti, rauhallisesti, hän ottaa maalin aseensa nähtävyyksien läpi, vie sen läheiselle haaralle ja odottaa puhdasta laukausta. Usean pitkän, kylmän, vielä ACF Fiorentina Paita minuutin Real Madrid Paita jälkeen peura jäätyy. Silmän silmänräpäyksessä se on kadonnut.

Heather on käynyt läpi tämän rutiinin monta kertaa neljän vuoden aikana, kun hän on metsästynyt. Mutta kuten hän myöhemmin kertoo minulle, se on ok, koska “kaksi viikkoa sitten, neljän vuoden hirvien metsästyksen jälkeen, ampui pronghorn antiloopin matkalle Wyomingiin.” Hänen kärsivällisyytensä kannatti. “Kun minulla oli vihdoin mahdollisuus olla tässä tilanteessa ja vedin todella liipaisimen, olin rauhallinen sydämessä ja mielessä ja pystyin tekemään erittäin tarkan, välittömän tappamisen.”

Furman, 48, on yksi noin 55 000 kansalaisen metsästäjästä Vermontin osavaltiossa ja hän on poikkeavuus. Noin neljästä Vermont -miehestä metsästää ja useimmiten se on heidän vanhempien miespuolisten sukulaisten välittämä perinne. Vain yksi kymmenestä Vermont -naisesta metsästää. Furman on myös epätavallinen siinä mielessä, että hän aloitti metsästyksen aikuisena.

Furman aloitti grouse -metsästyksen 36 -vuotiaana, aviomiehensä jälkeen

Heather Furman vietti neljä vuotta fyysisesti ja henkisesti ensimmäistä tappamista varten. “Minulle paljon ratkaisevaa asiaa oli olla varma, että eläin ei kärsinyt”, Furman sanoi. Hänet visualisoidaan täällä Pronghorn antiloopilla, jonka hän ampui Wyomingissa tänä syksynä. Kuva kohteliaisuus Heather Furman
Dave, ylämaan lintujen metsästäjä ja entinen rock-kiipeilyopas, antoi hänelle ampuma-aseen ystävänpäiväksi. Vuosien kalliokiipeilyn jälkeen hän aikoi sisällyttää hänet urheiluun, jonka hän löysi uudelleen. Haulikot ovat valittu työkalu lintujen metsästykselle, johon Heather ei koskaan oikeasti ottanut. Neljä vuotta sitten, 44 -vuotiaana, hän päätti kokeilla peuran metsästystä ja luonnollisesti hänen puolisonsa sai hänelle kiväärin syntymäpäiväänsä.

Furman syntyi Ohiossa ja muutti ensimmäisen kerran Vermontiin yli 20 vuotta sitten työskentelemään puistojen rangerina Maidstone State Park -puistossa valtion koillisosassa. Hän on nyt Vermont -luvun johtaja luonnonsuojelualueen, jonka hoitajat 55 luonnollista aluetta valtion ympärillä. Viisikymmentä neljä on avoin metsästykselle

Furman on entinen ultramaratoni, joka on kilpaillut VfL Wolfsburg Paita paljon yli tusina Ultra -kilpailua, mukaan lukien Vermont 50, jossa hänellä oli kymmenen parhaan maalin vuonna 2013.

Hän on myös entinen kalliokiipeilijä, joka on kiipeänyt 5.11-luokassa ja on Vermont, Crag-Vt: n kiipeilyvarojen pääsyryhmän perustaja. Hän toimi ryhmän ensimmäisenä presidenttinä kuusi vuotta, vuosina 1999-2005.

Furman otti peuran metsästyksen ajankohtana, kun hän jäi eläkkeelle juoksemalla ultramaratoneja. Hän oli tottunut viettämään pitkiä tunteja kerrallaan metsässä polkujuoksijana, ja hirvieläinten kasvava vaikutus pakotti hänet Nature Conservancyn maisemiin.

Metsästys on ratkaiseva työkalu Vermontin valkopäällysteisten hirvipopulaatioiden hallintaan, jotka yli asennettuna voi riisua aluskasvituksensa metsän, jättäen hirvieläinten aliravittua ja pysäyttämään kotoperäiset metsäkasvit perustamaan itsensä uudistamaan metsää. Tämä on yhä yleisempää osavaltion osissa, kun ilmasto lämpenee ja Predators ja Vermontin äärimmäiset talvet eivät enää pidä kurissa.

Kuten Furman sanoo, hän metsästää, koska “haluan tehdä osani”.

Hän pitää myös metsästystä syvästi palkitsevana. “Mielestäni tietoisuuteni ympärilläni on ja metsässä olevien kokemusten monimuotoisuus ovat paljon suurempia kuin silloin, kun olin juoksemassa tavoitteena peittää maa ja alue”, Furman sanoo. ”Nyt olen tyytyväinen viettämään koko päivän tutkimalla neljänneksen mailia metsää. En voinut sanoa, että viisi vuotta sitten, kun juoksin takaisin 25 mailin harjoitteluun viikonloppuisin. ”

Metsästyksen heikkeneminen
Kaiken kaikkiaan metsästys onnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published.