Vermonter on 2. sija vuonna 2018 Skyrunning World Series

lauantaina 13. lokakuuta, Vermonter Hillary Gerardista tuli ensimmäinen amerikkalainen Montpellier HSC Paita palkintokorokkeeksi kokonaisluokassa Migu Skyrunning World Series -sarjassa.

Gerardi, joka on kotoisin Saint Johnsburystä ja asuu nyt Chamonixissa, Ranskassa, sijoittui 16. sijalle tämän vuoden sarjan viimeisessä kilpailussa, Limone Extreme Skyrace, 29K -jalkainen Lombardiassa, Italiassa, lauantaina. Gerardi oli yksi 927 kilpailijasta 37 maasta, jotka kilpailivat. Juoksijat torjuivat 2500 miljoonaa korkeutta, joka hankki teknisellä kurssilla, joka vaatii toisinaan kiipeilyä.

Gerardi päätti kauden myös mestarina Sky Bayern Munich Paita Extra -luokassa ja ansaitsi 440 pistettä sarjasarjoissa vuoden 2018 juoksukauden aikana.

World Series -sarjan yleinen sijoitus perustuu kauden kahteen parhaaseen viimeistelyyn Sky Classic- ja Sky Extra -luokissa.

Gerardi sijoittui sarjaan toiseksi kokonaisluokassa ja päätti kauden 390 pisteellä, vain neljä pistettä vähemmän kuin Alankomaiden maailmanmestari Ragna Debatts. Kilian Jornet oli miesten sarjan yleinen mestari.

Skyrunning hankkii suosiota Yhdysvalloissa. Se eroaa ultra -juoksemisesta ja se on paljon teknisempi kuin polun juokseminen. Tyypillisesti kilpailijat viettävät osia kilpailun nopeudesta retkeilemällä jyrkkiä polkuja tai kiipeilyä, purkamattomia, yli 3. ja 4. luokan maastoa.

Kansainvälinen Skyrunning Federation määrittelee Skyrunningin “vuorena, joka kulkee yli 2000 metriä, jossa minimikaltevuus on kuusi prosenttia kokonaisetäisyydestä ja sen tulisi sisältää 30 prosenttia.” Toisin sanoen juokseminen uskomattoman teknisillä korkealla vuoristopolkuilla. Kuten Gerardi totesi syyskuussa, “se ei ole taitavaa, jos sinun ei tarvitse käyttää käsiäsi.”

Gerardi liittyi World Series -piiriin vuonna 2017 ja vain yhdessä vuodessa on saanut huomiota joukkoon voittoja, mukaan lukien Tromso Skyrace 4. elokuuta (missä hän sijoittui 10. sijalle) ja Trofeo Kima, vaikea 52K -kilpailu lumikenttien yli, TROFEO KIMA, Moreenit ja paljaat harjat, joissa on kiinteät köydet Valmasinossa, Italiassa. Gerardi voitti Kiman 7 tunnissa, 37 minuutissa ja 29 sekunnissa – vain minuutin ujo kurssin ennätys. Vuonna 2014 toinen Vermonter, Huntingtonin Kasie Enman, voitti Kima -kilpailun ja jatkoi sitoutumista Skyrunning World Series Ultra -kategoriassa,

Gerardi otti 13. syyskuuta pronssin Team USA: lle Kinlochlevinin pystysuorissa maailmanmestaruuskilpailuissa. Gerardi oli yksi 15 amerikkalaisesta juoksijasta, jotka kutsuttiin kilpailemaan kaikkien aikojen ensimmäisessä täydellisessä Yhdysvaltain Skyrunning-joukkueessa.

Hänellä oli suuri voitto samana viikonloppuna, joka auttoi suojelemaan tittelinsä Sky Extra -luokassa 32K -kilpailussa teknisen ja paljastuneen Glen Coen taivaanrannan märällä, sateisella säällä.

Gerardin olisi pitänyt ansaita kuudennen sijan tai parempaa Limonessa ostamalla Skyrunning World Series -sarjan voittamiseksi suoraan. Hän oli aiemmin sijoittanut kahdeksannen kilpailuun kahdesti.

Tämän vuoden toisen sijan voitto kokonaisluokassa ja ensimmäisen sijan Sky Extra -luokassa on suuret vaiheet Gerardin juoksuurassa. Vuonna 2017 aloittelijana hän sijoittui toiseksi Sky Classic -luokassa. Tämä on ensimmäinen kausi, Racing Club de Avellaneda Paita jonka hän on tehnyt palkintokorokkeelle kokonais- ja taivaan ylimääräisistä osastoista.

Katso koko kauden tulokset kaikille Skyrunning World Series -sarjan juoksijoille.

Valokuvateksti: Hillary Gerardi 22. heinäkuuta 2018 sijoittui toiseksi Dolomyths Skyracessa Canazeissa, Italiassa. Täällä hän ylittää kiipeäessään lähes 1000 jalkaa mailia kohti 10 kt. Kuva: Mattia Rizzi.