Kuinka tehdä lyhenteet väärin

GCSE, ICT, UCAS, BSC … Nämä ovat vain muutamia lyhenteistä, joita kuulemme erittäin tyypillisesti koulussa ja sen ulkopuolella. Lukuisat meistä käyttävät näitä lyhenteitä päivittäisissä keskusteluissamme riippumatta siitä, oliko tämä tekstiä tai kasvotusten, ajattelematta sitä. Me lol (nauraamme ääneen) hauskaksi viestille tai lopetamme keskustelun TTYL: n kanssa (puhu sinulle myöhemmin).

Ovatko nämä lyhenteet yhtä tehokkaita ajan ja helppouden suhteen, kuten luulemme? Jotkut ihmiset uskovat, että niiden käyttämisessä koulutuksessa voi olla lukuisia haittapuolia. Olemme tehneet tutkimuksen ja yksityiskohtaiset väitteen molemmat osapuolet, jotta voit tehdä tietoisen päätöksen niiden sisällyttämisestä opetukseesi.

Joten, ovatko lyhenteet arvokkaita ja aikatauluja? Vai aiheuttavatko ne vain sekaannusta ja väärinkäsityksiä?

Varaa lomitus-, etäisyys- ja kaksoiskoodaustyöpaja

Lyhenteiden käyttäminen parhaalla tavalla

Päivitys: Lyhenne on kirjeiden järjestely, joka on Brighton & Hove Albion FC Paita muodostettu muiden sanojen alkuperäisistä kirjaimista. Esimerkiksi ASAP tarkoittaa mahdollisimman pian. Se on tyypillisesti sanottuna sanana eikä kirjain kirjaimella.

Lyhenteet vievät vähemmän tilaa tekstissä ja ne on tyypillisesti lausutettuna vähemmän tavuilla. Esimerkiksi opettajan on paljon tehokkaampaa kysyä “kuka Kashima Antlers Paita valmistautuu heidän GCSE: iin?”, Kuin “kuka valmistautuu Cerezo Osaka Paita heidän yleiseen keskiasteen koulutukseen?”. Kun lyhentejä käytetään pitkien teknisten termien lyhentämiseen, ne voivat tehdä jotain paljon helpompaa lukea. Lukijalla on selvennys termeistä, eikä hänen tarvitse tuhlata aikaa lukemaan monimutkainen termi, jota voi olla jopa haastava lausua. Hyödyllinen ajatus pitää mielessä lyhenteitä harkittaessa on kuitenkin vain lyhentää termiä, jota käytät paljon enemmän kuin 4 kertaa. Jos termiä ei käytetä tyypillisesti tarpeeksi opetuksessa tai kirjoittamisessa, opiskelijoilla voi olla vaikea muistaa, mitä termi tarkoittaa.

On olemassa tapoja käyttää lyhentejä, jotta tarkistus olisi paljon tehokkaampi. Saatat olla perehtynyt Roygbiviin, lyhenteeseen, jota käytettiin sateenkaaren värit; Punainen, oranssi, keltainen, vihreä, sininen, indigo ja violetti. Opettajat voivat löytää tapoja tehdä konseptien muistaminen paljon helpommin esittämällä lyhenteitä. Keskustele opiskelijoiden kanssa siitä, mitä he pitävät erityisen haastavaksi tarkistaa tai muistaa ja keksiä lyhenne, jota heidän on helppo käyttää.

Kun lyhenteet menevät pieleen

Valitettavasti voi olla aikoja, joissa yliarvioimme jonkun toisen tuntemuksen käyttämämme lyhenteistä tai lyhenteistä.

Ensinnäkin lyhenteet voivat hidastaa ymmärtämistä. Jos kuuntelija ei tunne lyhenteen, he voivat viettää ylimääräistä aikaa yrittääkseen selvittää kirjaimien viittaavan. Tämä voi aiheuttaa häiriöitä opettamisessa, jos opiskelijoiden on pyydettävä selvennystä. Paras tapa välttää tämä on määritellä lyhenne selvästi, kun sitä käytetään ensimmäistä kertaa ja varmistaa, että se ymmärretään ennen siirtymistä. Tämä voi taata, että kaikki opiskelijat ovat tietoisia siitä, mitä keskustellaan ja pysyy keskittyneenä.

Toinen haittapuoli lyhenteiden käyttöön on, että niillä voi olla useita merkityksiä. Esimerkiksi, vaikka jotkut ihmiset ajattelevat, Kaikki riippuu siitä, missä jonkun altistuminen tähän lyhenteeseen tapahtui ja miten tämä vaikuttaa heidän tekemiinsä assosiaatioihin. Nämä epäselvät lyhenteet, jotka ovat paljon avoimempia tulkinnalle, voivat aiheuttaa sekaannusta, jos se tarkoittaa ja asiayhteys ei tehdään selväksi. Varmista, että tässä tapauksessa käytettävä lyhenne on selkeä ja erehtymätön sekaannuksen välttämiseksi.

Älä käytä niitä liikaa

Muutaman lyhenteen heittäminen opetukseesi täällä ja siellä voi auttaa säästää paljon aikaa, varsinkin kun olet varma, että opiskelijat ymmärtävät heidän oikeat merkitykset. Tehokkuuden ja yli laidan välillä on kuitenkin hieno viiva.

Yritä esimerkiksi välttää epävirallisten lyhenteiden käyttöä luokkahuoneessa, kuten LOL tai BRB, koska tämä voi hämmentää opiskelijoita. He saattavat alkaa uskoa, että he ovat sopivia termejä käytettäväksi esseiden kirjoittamisessa tai tentteissä, ja tämä ei todellakaan ole mitä haluamme.

Muistuta opiskelijoitasi, että heidän pitäisi määritellä kaikki lyhenteet, kun he alun perin esitetään ja heidän pitäisi käyttää niitä vain tarvittaessa. Esimerkiksi, jos opiskelija kirjoittaa biologisen esseen, on tyypillisesti hyödyllistä lyhentää DNA: ta sen sijaan, että sanotaan deoksiribonukleiinihappoa.

Lopulliset ajatukset

Olemme tottuneet käyttämään lyhentejä, jotka yleensä unohdamme määritellä ne opettaessasi tai keskusteltuaan. Sekaannuksen tai väärinkäsityksen välttämiseksi on arvokasta hahmotella käyttämäsi lyhenteen tarkoittaminen. Tämä tekee sekä opetus- että oppimisprosessista paljon helpompaa kaikille osapuolille. Käytä lyhenteitä tarvittaessa ja pitkien monimutkaisten termien sijasta, mutta muista välttää epävirallinen tekstikieli puhuessasi opiskelijoiden kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.