Kuinka UVA käsitteli painetta onnistuneesti

oletko onnistunut paineen alaisena?

Jokainen urheilija vastaa painostukseen omalla tavallaan.

Kobe Bryant ilmoitti pelavansa parhaansa, kun paine oli: “Kaikki negatiivinen – paine, haasteet – ovat kaikki minulle mahdollisuuksia nousta.”

Brasilialainen jalkapallotähti Neymar Jr.

Nuoremmat urheilijat kuulevat tämän tyyppisiä lausuntoja koko ajan …

“Paine on ystäväsi”, “paine voi auttaa sinua pelaamaan paremmin” ja “paine voi auttaa sinua pääsemään seuraavalle tasolle.”

Huolimatta paineen hyveistä, suurin osa nuorista urheilijoista näkee painetta negatiivisessa valossa.

Monet nuoret urheilijat kokevat painetta eri tavalla, kuten “vanhempani painostavat minua liikaa”, “olen niin paljon painostusta koulun ja yleisurheilun kanssa”, “tukahduta aina paineen alaisena” jne.

Täällä on useita asioita:

Monet urheilijat eivät tiedä tarkalleen, mikä paine todella on. Todellisuudessa paine on aina jossain määrin kilpailussa. Paine ei ole vain normaalia, vaan on tarpeen kaventaa keskittymistäsi ja polttaa ponnistelujasi.
Jotkut nuoret urheilijat eivät tiedä, että painetta voidaan hallita. Jokainen urheilija toimii paremmin tietyllä paineen alueella. Tähän paineen alueeseen vaikuttaa suoraan se, kuinka havaitset paine ja erityinen kilpailukykyinen skenaario, jonka kohtaat.
Monilla urheilijoilla ei ole aavistustakaan kuinka selviytyä paineesta. Paineen hallinta on taito tai mitä monet kutsuvat henkiseksi taitoksi. Voit oppia tehokkaita painostrategioita, jotka voivat auttaa sinua hallitsemaan painetta, siirtämään sinut optimaaliseen alueeseesi ja suorittamaan parhaasi.

On tärkeää ymmärtää, kuinka katsot painetta, kuinka koet painetta ja kuinka kilpailla paineessa, jotta voidaan reagoida hyvin paineeseen.

Paineessa esiintyminen oli esillä Final Four -ottelussa Virginian yliopiston ja Auburnin yliopiston välillä vuoden 2019 miesten koripallon NCAA-mestaruuskilpailuissa.

Kuvittele potentiaalinen paine pelaamalla peliä, joka voi asettaa sinut kansallisiin mestaruuskilpailuihin televisioidessaan kansallisesti.

Lisätään nyt toinen painetaso päälle, ja juuri sitä Virginia Guard Kyle Guy kokenut pelin lopussa sekunnissa.

Virginia seurasi Auburnia kahdella alle kahden sekunnin jäljellä pelissä. Guy sai pallon sidotulla passilla ja käynnisti 3-osoitin, joka jäi, mutta hän oli likaantunut näytelmään.

Guy suuntasi virheelliselle linjalle kolmelle vapaapaikalle … kaksi Make lähettäisi pelin ylityöhön ja kolme voittaisi pelin.

Guy reagoi paineeseen tekemällä kaksi ensimmäistä laukausta. Sitten Auburn kutsui aikakatkaisua ampujalle. Pelin ollessa linjalla Guy teki kolmannen laukauksen voittaakseen pelin 63-62 ja lähettämään Virginian mestaruuden finaaliin, jonka he voittivat tällä viikolla.

Guy puhui siitä, miltä hän tunsi viimeisissä sekunnissa.

Kaveri: “Voin valehdella sinulle ja sanoa, että tiesin, että aion lyödä heitä, mutta olin kauhistunut.”

Guy pystyi hallitsemaan painetta poistamalla mahdolliset häiriötekijät, jotka saattoivat aiheuttaa liiallisia hermoja. Pohjimmiltaan Guy keskittyi siihen, mitä hän pystyi hallitsemaan, mikä auttoi häntä suorittamaan paineen alla.

Guy: ”Joo, en halunnut olla mitään tekemistä joukkuetovereideni tai valmentajien kanssa tuolloin. Halusin vain olla omassa tilassani. Tiesin, että heillä oli luottamus minuun; Minun piti vain rakentaa oma. Ja me kaikki harjoitimme näitä laukauksia lapsena. Ne olivat luultavasti hiukan mahtavampia kuin vapaaheitto, mutta mitä tahansa voittamiseen tarvitaan. ”

Tilaisuuteen nouseminen edellyttää, että “mikä tahansa se vie” -mentaliteetin … ja se, mitä se vaatii, on oppia painostuksen hallintaan.

Kuinka kilpailla paineessa:

Ensinnäkin Corinthians Paulista Paita paine on mitä teet siitä. Pelin merkitys, joka on pisteytys voittaa viimeisen sekunnin aikana, ja joukkuetoverit riippuen sinusta kaikki laukaisevat painostusta, mutta se ei tarkoita, että sinun on pelattava näitä mielessäsi ja kiristämään.

Guy keskittyi siihen, mitä hän on tehnyt käytännössä koko kauden. Hän nousi linjalle, meni nopeasti rutiiniin epäröimättä ja tyhjensi kaikki kolme laukausta – jopa sen jälkeen, kun hän oli ”jää” ennen viimeistä yritystä.

Hän luottaa rutiiniin, harjoitteluun, menneisyyteen ja oli voitto ja luottaa taitoonsa laukauksen tekemiseen.

Alaviite: Championship-pelissä UVA meni 12 12: een vapaapallolinjalla, mikä auttoi heitä varmistamaan voiton. Tässä on mitä valmentaja Bennett sanoi voitettuaan mestaruuspelin:

”Yksi asia, jonka sanoin heille aiemmin pukuhuoneessa, sanoin:” Te kaverit kohtaavat painostusta, jota kukaan Crystal Palace FC Paita pelin historiassa ei ole kohdannut, todella, todella koko vuoden. Mutta ollessasi 14 Gardner-Webbia vastaan, etkä paniikkinut siinä hetkessä, taistelit ja löysit tien ulos. Se, mielestäni, on valmistanut sinut tähän hetkeen pystyäksesi Yokohama F. Marinos Paita käsittelemään kansallisen mestaruuspelin painetta tai voimakkuutta. “”

Paranna urheilun henkistä valmistelua!

Jos olet urheilija, joka on usein tiukka, kireä, ahdistunut tai haluaa oppia lisää rentoutumisestanull

Leave a Reply

Your email address will not be published.